Welke rolstoelauto gaan we kopen en hoeveel geld hebben we daarvoor nodig?

Fiat Scudo rolstoelauto

Fiat Scudo

Wat voor auto ga ik eigenlijk kopen voor Koen? In dit blog vertel ik er alles over. Ik wil graag een nieuwe auto, omdat ik Koen groter wordt en ik zo lang mogelijk met deze auto wil blijven rijden. En dus niet over een paar jaar weer voor hetzelfde probleem sta als ik nu sta met een te kleine en oude auto. Op de afbeelding zie je de auto die ik graag wil kopen (als alles lukt!). Het is een Fiat Scudo en Freedom Motors past deze auto aan voor gehandicapten. De vloer wordt verlaagd, zodat Koen mooi in het midden van de andere stoelen kan zitten. Hij kan zo goed naar buiten kijken. Koen vindt het verkeer onderweg altijd heel mooi. Verkeerslichten, bussen, taxi’s, treinen, spoorwegovergangen, verkeersborden… Hij geniet van alles in het verkeer. Op dit moment zit hij zo hoog in de auto dat hij bijna niets meer kan zien. Dat is de reden dat ik hem nu altijd uit de rolstoel til en hem op de passagiersplaats naast mij zet en de rolstoel in de auto til. We hebben nu een Renault Kangoo uit 2001 en die is op. Er zit een oprijplaat met elektrische lift in, die erg traag en erg steil is. Koen blijft natuurlijk groeien en er komt een tijd dat ik hem niet meer kan tillen. Dan is het fijn dat hij gewoon in zijn rolstoel kan blijven zitten. Het voordeel van de Fiat Scudo is dat er een hele vlakke oprijplaat is waarop het makkelijk is om Koen naar binnen te rijden is. Hij past dan precies tussen twee stoelen in zodat hij op gelijke hoogte zit met de andere passagiers. Hier zie je een 3D filmpje van de Scudo. 

Waarom deze auto en geen bus?

Ik heb bewust gekozen voor een lagere auto omdat ik geen grote bus wil. Ik wil gewoon in een parkeergarage kunnen blijven parkeren. Bovendien ben ik geen held in inparkeren dus ik zie er tegenop om met zo’n grote bus te rijden. Deze maat is precies goed voor ons. Er is lekker veel ruimte voor veel spullen. We kunnen zo ook makkelijk mensen meenemen, bijvoorbeeld op vakantie met een paar mensen en alle bagage. Hier vind je de brochure: 7.PeugeotExpertCitroenJumpyFiatScudoFreedomVanbodemverlagingachterkant scudo

Wat kost dat?

Nieuw kost deze Fiat Scudo bijna €40.000 (inclusief aanpassingen). Een hele hoop geld. Ik heb zelf spaargeld. Privé en zakelijk, want ik heb natuurlijk een bedrijf. Daarnaast wil mijn vader, de opa van Koen, ook bijdragen (een vroege erfenis). Maar daarmee redden we het niet. Dus we hebben nog zo’n €28.000 nodig. Dit is het doelbedrag dat ik graag zou willen crowd-funden. Binnenkort ga ik zorgen dat je kan doneren. 😉 Vele kleine beetjes maken hopelijk een mooi bedrag.

What’s in it for you?

Ik vraag een donatie uit de goedheid van je hart. Maar ik kan me voorstellen dat je bij een goede tegenprestatie, een hoger bedrag wilt schenken. Ik wil bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden voor reclame op de auto. Maar er zijn nog meer manieren natuurlijk. Als tegenprestatie kan ik samen met Koen bij jouw instelling op bezoek komen en daar de nodige publiciteit aan geven. Via mijn bedrijf kan ik een dienst voor je leveren als je dat wil. Er zijn allerlei mogelijkheden, wat denk je van een sponsorloop, benefietactie of iets anders waarvan je de opbrengst zou willen doneren aan de wereld met Koen. Als je de Nijmeegse vierdaagse toch al loopt, is het misschien een kleine moeite om je door jouw vrienden en bekenden te laten sponsoren voor de wereld van Koen. Natuurlijk krijg je van mij alle steun in publiciteit en kom ik je bij de intocht samen met Koen binnenhalen. Heb jij een leuk idee? Ik hoor het graag!

One thought on “Welke rolstoelauto gaan we kopen en hoeveel geld hebben we daarvoor nodig?

  1. Pingback: Tegenslag | De wereld met Koen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s